lördag 30 oktober 2010

Inspiration från kalikådjur

Jag har letar efter ett fint plycsh/velour djur men har inte fastnat för något, dessutom är dom dyra i förhållande hur lätta de är att göra. Det krävs lite tyg och kan sys ihop på en kvart. Jag har en pingla i min så den låter när min pojke leker med den, ögonen är sydda i svart grovt sytråd så inget lossnar.
Kan även här göras på beställning, har lite kvar av denna rosa randiga tyg.



onsdag 27 oktober 2010

Matching bonnet and baby shoes. Matchande hätta & tossor.









Jag har sytt matchande en hätta och tossor i matchande tyg. Tyget är designtyg från Åhlens (kommer inte ihåg namnet men jag kan ta reda på det.) Hättan är i ganska kraftigt bomull (100%) men är fodrad i vit tunn bomull, typ lakansväv.
finns på min Etsy sida Barbarauppsala.etsy.com eller direkt här via mail. Matchande napphållare kan även sys upp efter önskemål. Paketpris tossor & hätta 150 kr endast hätta eller tossor 80 kr/st.

Matching bonnet and baby shoes in a nature inspired fabric. Both the shoes and the bonnet has white lining. welcome to my etsy site Barbarauppsala.etsy.com.

sizes, storlek:

Shoes, foot size:  8-9 cm or up to 3,5 inches
Bonnet head size: 39-43 cm up to 17 inches, 3-6 months

måndag 25 oktober 2010

Many baby bonnets, Många babyhättor RETRO!

Many Baby Bonnets to choose from! With retro fabrics or retro inspired fabrics.
With white lining inside for more softness.
Choose your favorite and let me know! 12 dollars each. shipping 3 dollars. Thank you!

shop: Barbarauppsala.etsy.com

  

 




söndag 24 oktober 2010

mer om O-ringar till napphållare, more about pacifier holder-rings

Again I want to spread the word about the rings for making pacifier holders. They are red, made of silicone. This rubber is safe for your baby and fits the pacifiers with 'button holder'.
10 dollars for 10 rubber rings plus shipping. (2 dollars)

Alltså, o-ringar av silikon, helt livsmedelsgodkända röda, passar Mam nappar med knopp.
70 kr för 10 pack plus porto.

Barbarauppsala.etsy.com or order directly to my mail barbara.bengtsson@gmail.com

torsdag 14 oktober 2010

Underbara tyger

Denna stuv hittade jag på Åhlens city och eftersom jag sällan behöver stora bitar slog jag till. Den var dyr per meter (299kr) men stuven fick ett mycket överkomligt pris. Jag minns inte designerns namn men den började på A. är det någon som vet, skriv ett inlägg! Tyget är i grövre bomull som skulle vara perfekt att göra kuddfodral med.

måndag 11 oktober 2010

Uppdaterat om O-ringar till napphållare

Hej! nu har jag fått min första levenrans av o-ringar / gummiringar till napphållare!
De säljs av mig i 10 pack för 70 kr eller 7 kr st plus porto. dessa är i silikon och röda. Silikon är ett livsmedelsgodkänt material och lite mer töjbara än dom svarta (som är i ett material som heter EPDM). skulle du inte vara nöjd ringarna kan du skicka tillbaks.
Ha en bra dag!

ENGLISH!:

These are rings for making own pacifier holders. They are made of silicone and are safe for your baby, they don't contain anything dangerous. If you want to buy they cost 10 dollars for 10 rings. They fit the pacifiers with button style such as MAM. shipping outside Sweden is approx. 2 dollars. Look at the bottom of my blog, there you'll see an example of how the ring and the fabric looks together and makes a nice holder!


fredag 8 oktober 2010

'Marie Antoinette' inspirerad hätta

Har gjort en hätta i den underbaraste 'Marie Antoinette' inspirerade tyget. Även denna är fodrad i tunt lakanstyg. Denna fick min mans syskonbarn eftersom den är lite flickig för min pojke, hon bar upp den ordentligt!



onsdag 6 oktober 2010

Nya hättor i tyg från 70talet


har gjort ett par till hättor, den med rosor är så klassisk! min pojke fick prova den, även om den är lite tjejig blev han fin!
Alla mina hättor är fodrade med mjukt och tunt lakanstyg







Lägger till en till bild på dräkten jag gjorde igår


tisdag 5 oktober 2010

Dräkt i brunt elefanttyg

Jag tyckte väldigt mycket om det bruna Elefanttyget och bestämde mig för att göra en 'dräkt' har aldrig (förutom på syslöjden i mellanstadiet) sytt med muddtyg och det var lättare än jag trott!



Nya retrotyger och hätta!

Jag har fått ett tyg med elefanter i något grövre tyg levererat! och jag gjorde en fin hätta av den. Är du intresserad av hättan, hör av dig!



måndag 4 oktober 2010

Mitt första lapptäcke

Mina barns kusin döptes i helgen och jag ville att hon skulle få en personlig present, därför sydde jag ett lapptäcke till henne. Jag använde mig av retrotyger som är färgglada och baksidan är av mjuk velour.
Jag broderade dessutom hennes namn med korsstygn. 
 Kan även här tänka mig att sy upp, men detta projekt är mer tidskrävande än mina andra, men är ni intresserade, hör av er!

rutorna är 10*10cm