onsdag 29 september 2010

Retrohätta

Jag har precis blivit färdig med en retrohätta. Gjord med lite grövre tyg
Även dessa kan sys upp på beställning, tyger som finns tillgängliga har jag tidigare lagt upp på bloggen! fler tyger kommer.


Min lilla modell




lördag 25 september 2010

Virkat lapptäcke

Detta virkade lapptäcke fick min son utan sin farmor. Hon är riktigt duktig och snabb på att virka. Den blev så fin och nu håller hon på att göra en i riktiga retrofärger! orange, grön och rosa, vilken härlig kombination! (och jag har förstås tingat den!)

onsdag 22 september 2010

Barnvagnsmobil

I brist på snygga barnvagnsmobiler ute i handeln tillverkade jag en själv. Det blev tre 'gubbar' en i svart manchester, en i ett grönt John blund tyg och ett i ett retro rosa tyg.
Dom har stoppning och den gröna har en pingla i så den låter.
Dom är upphängda i ett gummiband och har påsydda  ögon så om barnet skulle vilja leka med den är det inget som lossnar.
Jag kan tänka mig att tillverka flera ifall någon är intresserad, även i andra tyger och former.

Bilden är tagen inne ifrån vagnen, ifrån barnets perspektiv.



Den vuxnas perspektiv

Nya retrotyger!

har fått hem två nya retrotyger idag! jag älskar att få post, det finns perioder jag beställer mycket bland annat från Ebay.com, och det blir som julafton när man får posten!
Underbara retrosvampar

retro raketer

måndag 20 september 2010

o-ringar av silikon!




Nu finns o-ringar i silikon! gummiringar som passar perfekt till att göra napphållare, dessa är livsmedelsgodkända lagom stretchiga och kan beställas av mig! 70 kr/10 pack. maila mig eller lämna meddelande på bloggen.


så här ser o-ringarna ut på!

söndag 19 september 2010

Kanske är jag sist att upptäcka broarne.se, alla andra verkar ha gjort det!

Via en annan blogg upptäckte jag Broarne.se, helt underbara saker! har länge letat efter te muggar men ej funnit 'wow' muggar, men dessa fastnade jag för direkt! synd bara att de inte kan maskindiskas.
broarne inredning, supersnygga muggar!
pipstudio från broarne

dessutom såg jag att man fick 5% rabatt om man länkade till dom på sin blog, eftersom jag planerat att handla därifrån gör jag detta!
Broarne - inredning för egensinniga

fredag 17 september 2010

Napphållare i olika retrotyger


välj din favorit! napphållare med runt spänne (nickelfri), ordentligt sydda för ditt barns säkerhet, silikon ring eller tryckknapp, du väljer!
Den första (rosa och vit) är mörkare i den rosa färgen, den lägst till höger är rosor, som fototyg. Vill ni ha bättre och större bilder, hör av er så skickar jag!






Napphållare med 70-talstyget John blund i original (den kanske inte finns i nytryck?) som alla andra napphållare finns de att beställa! Alla napphållare är ordentligt sydda, spänne och godkänd längd (som längst 22cm). Finns med gummiring och tryckknapp för napp med handtag.





Nedre bilden är napphållare med 70-talstyg, orange. Även dessa i två olika utföranden, med gummiring eller med tryckknapp (MAM napp eller napp med handtag, t.ex MAM air)



Napphållare retro

Ville börja med att propagera för mina napphållare. Har börjat sy upp i olika retrotyger, och de kommer att kunna köpas via mig. Problemet än så länge är att jag inte bestämt mig för vilka oringar, eller gummringar jag ska använda mig av. Det finns de som är i silikon som är tillverkade till ändamålet napphållare, men de blir lite dyrare per styck (nedre bilden). Överst; Bild på dinglis oring i silikon.
Sedan finns de klassiska o-ringarna som är tillverkade av EPDM (svarta som bland annat sygryn säljer för 7.5/kr st) och de av silikon i andra färger bland annat genomskinliga, (t.ex napphållarna från diinglisar), de känns mindre giftiga även om både EPDM och silikon är livsmedelsgodkända.
Kommer eventuellt också att sälja dessa oringar i 10 pack för 65 kr st plus porto. Återkommer!